Katastrofální podcházení cen pokračuje

V Praze, 21.3. 2012 Vážení kolegové, katastrofální podcházení cen pokračuje!!! Dabingové studio SDI během posledních čtrnácti dnů přišlo o čtyři dlouho roztočené seriály (STAR TREK IV., RUSH IV., SNAPPET VI. a Sanctuary IV.). Výrobu těchto seriálů přebírá DW agentura a Studio Barrandov. (Podle vyjádření pana Waltra a paní Prejdové studia neměla tušení, že zadaná práce byla odejmuta SDI.) Proto se na vás tímto obracíme s výzvou, abyste v momentě, že budete pracovat v těchto studiích, nepřistupovali v žádném případě pod cenu a pokusili se udržet alespoň stávající ceny, které jsou běžné v SDI a podobných zodpovědných studiích. (V případě SDI to bylo minimálně 10,- Kč za repliku!!!) Na tomto případě je alarmující skutečnost, jak je nutné stanovit přesná pravidla, o která se můžeme opřít. Začněme hned, v těchto případech. Studia řežou pod sebou větev – a my se zřítíme s nimi. Připravujeme v dialogu se studii (která mají zájem komunikovat) mantinely, které se pokusí zabránit zániku českého dabingu... (Pokud máte i jiné informace, dejte nám vědět.) Budeme pravidelně informovat. Bez vás však nehneme s ničím... Zdeněk Hruška, dabingová sekce HA Jiří Hromada, prezident HA