Otázka: Zdravím tě Jiří. Rád bych pro moji současnou práci (tzv. Norské fondy, jinak Fondy EHP) využil tvých zkušeností z předcházejícího vládního působení s přesahem do tvého nynějšího postu. Věřím, že jsi pro můj záměr – podpořit kvalitní, mimořádně zajímavé - originální, profesionální umění „s přidanou hodnotou diverzity, sociální inkluze ohrožených…“ – ten správný člověk. Ing. Vladimír Študent, Ministerstvo kultury - Oddělení dotační politiky, Odbor pro strategii a dotační politiku Odpověď: Díky Vladimíre, vím že fondy umožnují pro tento rok podporu alternativního divadla, která vytvářejí spektrum představení, jež se vymyká konzervativní produkci divadelní sítě v ČR. Jde o témata obnažující problematiku menšin - ať už jsou to senioři, národnostní či sexuální menšiny, nebo Romové, nebo kdokoliv z občanské společnosti. Každý z nás je totiž příslušníkem nějaké menšiny. Jen si to přiznat. Oslovím všechny, které znám - myslím, že se o podporu přihlásí... Díky za tu možnost... Vyzývám všechny soubory, které pro tuto sezonu plánují realizaci představení v těchto intencích, aby se obratem přihlásili o možnou podporu z Norských fondů Ministerstva kultury na mailovou adresu: prezident@hereckaasociace.cz .