Zápis z jednání na HA dne 19. 10. 2012

P
řítomni: Jiří Hromada, Marta Hrachovinová,Apolena Veldová,

Ze zápisu schůze SaH 5. 6. 12:

M. Hrachovinová informovala předsednictvo SaH o jednání s prezidentem Herecké asociace Jiřím Hromadou o možné spolupráci s HA a o zaštítění poděbradského festivalu touto institucí z důvodu neudržitelnosti podmínek financování festivalu i přípravných prací, které dosud vykonávala převážně sama předsedkyně SaH. V návrhu jsou 3 varianty řešení:

1. Vše zůstane při starém, HA bude udílet cenu, kterou bude sponzorovat

2. HA převezme záštitu nad festivalem, bude udílet a sponzorovat cenu, bude spolupracovat na přípravě festivalu se sdružením SaH spolu s městem Poděbrady a jeho institucemi

3. HA převezme ozganizaci PDP a SaH časem zanikne

Předsednictvo SaH se usneslo na 2. variantě řešení, přičemž konečná podoba se musí teprve dojednat. Tyto informace předsedkyně HA předala.

Z jednání dne 19. 10. 2012

a) HA převezme záštitu nad festivalem, bude udíle Cenu HA = grafický list + 2000 CZK pro každou kategorii + dvouleté bezplatné členství v HA (pro vítěze-studenty uměleckých škol či profesionály)

b) účast členů prezidia na PDP + Jiří Hromada na předávání cen,

c) účinkování v pořadech: v roce 2012 v pořadu Cesty vítězů NP a PDP – Mirek Táborský, Apolena, Martin Veldovi a Milena Steinmasslová