Svoboda pro Barmského herce

Asi před rokem se naše organizace zapojila do celosvětové podpisové akce na podporu barmského herce ZARGANARA, který za svá komická čísla, jimiž kritizoval situaci v Barmě, byl tamějšími úřady odsouzen na 35 let do těžkého vězení. Ve výzvě uveřejněné na našich stránkách jsme žádali i Vás, naše členy, abyste se svým podpisem připojili k této akci. Pro Vás, kdo  si uvědomujete svou morální povinnost pomáhat všem, kteří dekoliv na světě trpí za své názory, tak jako to ještě nedávno bylo u nás, máme dobrou zprávu. Celosvětovému veřejnému mínění, samozřejmě podpořenému politickými představiteli demokratických zemí, k nimž zcela jistě přispěla i návštěva americké ministryně zahraničí Hilary Clintonové v Barmě, se podařilo přimět barmskou vládu k tomu, aby ZARGANARA přikázala propustit z vězení. Od minulého týdne je tedy ZARGANAR na svobodě a přejeme mu z celého srdce aby dál mohl pokračovat ve své práci.