Festival Novoměstský Hrnec smíchu – cena Televizní objev roku 2011

Letos se v Novém Městě nad Metují pořádal již 33. ročník festivalu české filmové a televizní komedie - Novoměstský  Hrnec smíchu. V rámci tohoto festivalu uděluje Herecká asociace od roku 2005 cenu Televizní objev roku, která je určená pro mladého herce nebo herečku za mimořádný komediální výkon v televizních inscenacích, filmech, seriálech či hraných dokumentech. V předchozích letech tuto cenu získali :  Marek Taclík, Tereza Bebarová, Jitka Čvančarová, Veronika Kubařová, Martha Issová a Marika Šoposká. Tuto cenu uděluje Prezídium Herecké asociace na základě nominací, které vzniknou z odvysílaných pořadů všech televizí mezi jednotlivými ročníky festivalu.  Garantem ceny je člen Prezídia HA, herec a režisér Ondřej Kepka. Cenou Televizní objev roku se oceňuje samotný herecký výkon ( bez ohledu na žánr, úroveň či komediálnost celého projektu), u herce či herečky jde především o smysl pro komično, cit pro situaci, gag, zápletku. Cena není věkově omezena. V letošním roce se Prezídium HA rozhodlo udělit Talent roku Haně Vagnerové za roli Zuzky v televizním seriálu České televize Vyprávěj ( Dramedy Production). Prezídium HA ocenilo především jemný tragikomický tón postavy Zuzky a inteligentní humor. Cenu Talent roku 2011 si Hana Vagnerová osobně převzala 18. června od laureátky z roku 2007 Terezy Bebarové – to vše v rámci slavnostního finálového večera festivalu. Cenu tvoří originální pohár – ozdobná láhev ve tvaru houslí -  kterou na míru - i s potiskem -  vyrábí Poněšický lihovar – a je naplněna vybranou bio meruňkovicí. Součástí ceny je také diplom. www.hereckaasociace.cz www.ondrejkepka.com www.dramedy.cz www.ceskatelevize.cz foto : Ondřej Kepka a Michal Franta ( Misha photos) Vágnerová diplom [nggallery id=9]